• Zmena v dopravných kartách

          • DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE – OD 1.1.2024 ZMENA V DOPRAVNÝCH KARTÁCH

            Milí žiaci, vážení rodičia,

            v súvislosti s pripravovanými zmenami v prímestskej autobusovej doprave  v BBSK budeme od 1.1.2024 cestovať po novom.

            POZOR NA TO, AKOU ČIASTKOU SI DOBIJETE KREDIT NA DOPRAVNÝCH KARTÁCH.

            Súčasné dopravné karty budú platné do 31. 12. 2023, a preto vám odporúčame redukovať kredit k 31. 12. 2023 čo najviac. V závere roka budete mať dostatok času na preregistráciu súčasných dopravných kariet.

            PRAVIDELNE VÁS BUDEME INFORMOVAŤ.

            O všetkých zmenách Vás budeme pravidelne informovať na sociálnych sieťach a prostredníctvom web stránky idsbbsk.sk.

            Sledujte nás na:

            Facebooku:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100093241496709

            Instagrame: https://www.instagram.com/idsbbsk/

            Ďakujeme za porozumenie.

            Tím Organizátora IDS BBSK, a.s.

          • Začíname!

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční 4. septembra 2023 o 8.00 hod. v telocvični Spojenej školy v Modrom Kameni.

            Organizácia dňa:

            • 8.15 hod. – príhovor riaditeľky školy
            • 8.45 hod. – 11.30 hod. – organizačné pokyny v triedach

            Tešíme sa na Vás!

          • Zmena v prímestskej autobusovej preprave

          • Dôležité upozornenie – Od 1. januára 2024 prichádza zmena v prímestskej autobusovej preprave

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            od 1. 1. 2024 spúšťame nový systém osobnej prepravy, ktorý zahŕňa novinky v systéme dopravných kariet, cenníkoch a zónach pri cestovaní prímestskou dopravou (zmeny sa zatiaľ nedotknú cestovania MHD).

            Z tohto dôvodu prejdú Vaše súčasné dopravné karty ku koncu roka 2023 preregistráciou.

            Odporúčame Vám preto, aby ste vo vlastnom záujme priebežne sledovali informácie týkajúce sa prechodu na nový systém prímestskej autobusovej dopravy.

            Sledujte nás na:

            Facebooku: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093241496709

            Instagrame: https://www.instagram.com/idsbbsk/

            Ďakujeme za porozumenie.

            Tím Organizátora IDS BBSK, a.s.

          • Koniec výmeny – začiatok priateľstva

          • V roku 2020 Spojená škola v Modrom Kameni začala písať pomyselnú prvú stranu skvelého projektu „Vymeňme si šikovnosť ...“ realizovaného z prostriedkov Európskej únie v rámci projektu Erasmus+. Vďaka projektu sme vytvorili veľmi úspešnú spoluprácu s partnerskou školou - Strednou školou priemyselnou, hotelovou a zdravotníckou v Uherskom Hradišti. Naša spolupráca sa vyvíjala pomerne náročne z dôvodu pandémie Covid 19, ktorá nám priebeh výrazne skomplikovala a spočiatku sme nevedeli ako nám umožní zrealizovať výmenné pobyty žiakov a učiteľov. Avšak v roku 2022 sme pretočili ďalšiu stranu a žiaci v máji tohto roka prvýkrát vycestovali do Uherského Hradišťa, zatiaľ čo k nám do Modrého Kameňa zavítali 4 „nové“ žiačky, ktoré boli z odboru hotelníctvo a cestovný ruch. Takýchto výmenných pobytov sa nám podarilo zrealizovať ešte celkovo päť.

            Žiaci Spojenej školy, mali možnosť 6 dní spoznávať krásy Uherského Hradišťa, napr. Slovácke múzeum, Skanzen, Hrad Buchlov. Okrem výletov sa v partnerskej škole zúčastňovali aj vyučovania a odborného výcviku, knedle a pečené buchty pripravené našimi žiakmi rozvoniavali po uliciach Uherského Hradišťa.

            Žiaci, ktorí prišli na výmenu k nám sa taktiež zúčastňovali vyučovania a odborného výcviku u nás na škole a medzi ich obľúbené činnosti patrili hlavne výlety organizované v popoludňajších hodinách napríklad na Hrad Modrý Kameň, Synagógu a múzeum v Lučenci ale boli dokonca aj v Hrušove alebo na zámku v Haliči.

            Po ukončení výmenných pobytov našich žiakov prišli na rad štyria učitelia, ktorí si počas 4 dní vymieňali skúsenosti a praktické zručnosti s kolegami v Uherskom Hradišti v témach zameraných na agroturistiku a vinohradníctvo na Morave. Počas tohto krátkodobého pobytu mali možnosť zúčastniť sa aj rôznych exkurzií. Program bol nabitý na 100% a nebolo času zaháľať.

            Hneď druhý týždeň po návrate našich učiteľov z Uherského Hradišťa sme hostili 4 učiteľky z partnerskej školy v Modrom Kameni a na oplátku sme nedali vydýchnuť teraz my im. Počas krátkodobého pobytu absolvovali vzdelávanie na témy Cvičná firma a Vinohradníctvo na Slovensku, v rámci, ktorých absolvovali aj odborné exkurzie.

            Počas písania tohto príbehu sme zaplnili množstvo strán ale určite príbeh nekončíme oficiálnym ukončením projektu, práve naopak, našu spoluprácu ale aj nádherné priateľstvo, ktoré vzniklo posúvame ďalej. A posúvame ďalej aj hranice projektu Erasmus+ a na našich žiakov čaká budúci rok niečo „veľké“.

            Týmto článkom by sme chceli zároveň poďakovať všetkým spoločnostiam a partnerom, ktorí nám počas tejto spolupráce vyšli v ústrety a vždy nás so žiakmi alebo aj s učiteľmi privítali s otvorenou náručou – Hrad Modrý Kameň, Aquatermal Strehová, obec Hrušov, OOCR Turistický Novohrad a Podpoľanie a v neposlednej rade vinárstvu MOVINO spol. s r.o. a VÍNO NATURAL Domin & Kušický nielen za prehliadku ale aj za aktívnu spoluprácu na tvorbe bulletinu. ​​​​​​​

          • V divadle

          • Divadlo má v živote človeka jedinečnú úlohu. Prináša divákovi  autentický zážitok a umožňuje mu stotožniť sa s postavami a  s ich emóciami. Emocionálne učenie je v dnešnej dobe veľmi dôležité, preto sme sa v rámci slovenského jazyka a literatúry rozhodli navštíviť Divadlo Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Skvelé herecké výkony, v hre Samuela Becketta Čakanie na Godota, sme na záver predstavenia ocenili búrlivým potleskom. Cesta domov prebiehala v príjemnej a veselej atmosfére.  

          • MiniErasmus 2023 - registrácia

          • Pre študentov stredných škôl prinášame možnosť zúčastniť sa počas 4 dní na prednáškach a seminároch na našich partnerských vysokých školách, ktoré im priblížia možnosti štúdia a poskytnú priestor rozhodnúť sa, či sa chcú danému odboru venovať. Zároveň budú mať možnosť absolvovať sprievodné workshopy a program na rozvoj zručností, ktoré pripraví naša organizácia.

            Registrácia na projekt bola oficiálne spustená dňom 12.02.2023 a potrvá najneskôr do 19.02.2023. Aj tento rok je obmedzený počet účastníkov (maximálne 250 osôb). Z tohto dôvodu odporúčame, aby ste si vyplnenie prihlášky nenechali na poslednú chvíľu.

            Projekt ponúka unikátnu možnosť spoznať vysokú školu a stretnúť sa s budúcimi spolužiakmi ešte pred podaním prihlášky, vďaka čomu môže byť rozhodnutie o budúcej kariére jednoduchšie a najmä založené na vlastnej skúsenosti.

            Registrácia TU.

          • Darujte nám 2%, 3% z daní

          • Vážení rodičia, priatelia!

            Ako každý rok, opäť sa blíži obdobie daňových priznaní, kedy sa môžete slobodne rozhodnúť, akým spôsobom zúročíte percentá dane z Vašich príjmov za uplynulý rok. Tieto prostriedky nie sú pre Vás žiadnou sumou navyše, sú súčasťou Vášho povinného odvodu. Z tohto dôvodu chceme upriamiť Vašu pozornosť na Občianske združenie pre podporu odborného vzdelávania so sídlom v Modrom Kameni.

            Bližšie informácie na našej webstránke: https://www.ssmk.edu.sk/?page_id=115

          • Deň bezpečného internetu

          • Pri príležitosti ,,Dňa bezpečného internetu“ (7. február) Okresné riaditeľstvo Policajného zboru vo Veľkom Krtíši Vás touto cestou informuje o súčasnej vážnej problematike, ktorá sa týka našich detí, žiakov a študentov, ktorí sú denne vystavení rizikám on-line sveta. Za účelom preventívneho pôsobenia Vám prinášame dôležité odporúčania.

            Ako zostať v bezpečí na internete ?

            • Nekomunikujem s ľuďmi, ktorých nepoznám!
            • Nikomu neposielam svoje osobné údaje!
            • Nezapájam sa do súťaží, lebo sa môžem stať obeťou podvodu!
            • Každú podozrivú aktivitu nahlásim rodičom  alebo niekomu dospelému!
            • Mám obmedzený čas strávený na internete!
            • Neposielam a nezverejňujem svoje fotografie na internete!
            • Keď potrebujem poradiť alebo pomôcť, zavolám na bezplatnú anonymnú Linku Detskej Istoty 116 111!
            • V naliehavých prípadoch volám Linku tiesňového volania 112 alebo políciu 158!